Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden GiethoornWanneer u wat langer de tijd heeft, geniet dan eens van de vele bezienswaardigheden in Giethoorn. Niet alleen in Giethoorn maar ook in de omgeving vindt u vele leuke dingen om te doen of om te bekijken. Hieronder een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Histo Mobil

Een doe – en recreatiecentrum aan de rand van de Wieden en Weerribben. Een concept waar u voor ieder wat wils kunt vinden. Prima geschikt voor grotere groepen. Wat dacht u van lasergamen, paintball of boerengolf? Natuurlijk is er ook veel te doen speciaal voor kinderen.   . Giethoorn het groene Venetie. Met heel veel grachtjes, bruggetjes, oude turfhuisjes en veel natuur. Hier moet u geweest zijn met vakantie of familiedag – Histo Mobil.

De Oude Aarde

Bezienswaardigheden Giethoorn - deoldeaardeDe Oude Aarde – een van de mooiste bezienswaardigheden in Giethoorn. Vanaf 1969 is de eigenaar van De Oude Aarde bezig om edelstenen, mineralen en fossielen bij elkaar te brengen in het museum. Eigenaar René Boissevain reist over de hele wereld en heeft werkelijk een unieke collectie samengebracht. Het schaars verlichte museum laat de prachtige kleuren en meest vreemde vormen van de edelstenen zien. Je vindt onder andere het grootste ei ter wereld, versteende bomen uit Amerika en Amethisten uit Brazilië – De Oude Aarde.

Museumboerderij ’t Olde Maat Uus

Bezienswaardigheden Giethoorn - OldemaatuusU vindt deze museumboerderij in een schitterend gerenoveerde boerderij aan het Binnenpad in Giethoorn. U krijgt hier een beeld van de laatste 100 jaar wonen en werken in dit gebied. Aan de voorzijde vinden we de mooie kamer. Deze kamer, die alleen bij speciale familie aangelegenheden werd gebruikt, was heel rijk ingericht. U ziet onder andere een zeer kostbaar kabinet, een rijk gevulde kopjeskast, twee keurig ingerichte bedsteden en aan de wand een fraaie Friese staartklok, terwijl een mooie kolomkachel tegen een prachtige betegelde schouw staat te pronken. Ook de andere vertrekken zijn in haar oude glorie hersteld – ’t Olde Maat Uus.

Gloria Maris Schelpengalerie

Bezienswaardigheden Giethoorn - Gloria MarisAan het Binnenpad in Giethoorn vindt u op nr 115 de Schelpengalerie Gloria Maris.  In Gloria Maris kunt u genieten van schelpen en koralen in de vele variaties, vormen en kleuren.
Geniet van de kostbare schelp ‘Gloria Maris’, waaraan de galerie haar naam ontleent.
Voor een virtuele tour door het museum, klikt u op de foto.
Bezoek ook de jaarlijks wisselende expositie, geïnspireerd door de zee en bekijk alle hebbedingetjes (woondecoraties & siervoorwerpen) van – en uit de zee – Gloria Maris Schelpengalerie.

Bezoekerscentrum De Wieden

Bezienswaardigheden Giethoorn Bezoekerscentrum De Wieden

Sinds kort is het bezoekerscentrum De Wieden te herkennen aan het oude vliegwiel dat naast het Dorpshuis staat.

Bij de verbouwing van de draaibrug kwam dit oude vliegwiel tevoorschijn. Dit vliegwiel werd in de oudheid gebruikt voor het maken van hooibalen. Het werd bedient door twee mensen die tegelijkertijd aan het wiel draaiden om de hooipers aan te drijven. Dat Giethoorn een traditie heeft met internationale handel bleek wel uit het feit dat de geperste hooibalen bijna allemaal geëxporteerd werden naar Duitsland en Engeland. Speciaal om de geschiedenis helemaal helder te krijgen is in 2013 een werkgroep opgericht die onderzoek doet naar de historie van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Wilt u meer lezen over het bezoekerscentrum, klik dan op deze link.

Zwembad De Waterwyck

Bezienswaardigheden Giethoorn Zwembad de WaterwyckEen kleine 10 kilometer bij Giethoorn vandaan vind je het plaatsje Steenwijk. Steenwijk heeft een heleboel moois te beiden maar ben je op zoek naar een heerlijk dagje voor de kids omdat het regent en je niet kunt varen, kijk dan eens op de site van zwembad De Waterwyck. Een apart peuterbad, glijbanen en een gezellige bar staan garant voor een prima dagje uit. Woont u in de buurt van Giethoorn – Steenwijk, dan is dit bad bij uitstek het bad waar uw kleine leert zwemmen. Gediplomeerde krachten zorgen voor een excellent resultaat. Meer lezen over zwembad De Waterwyck, kijk dan hier.

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit de bezienswaardigheden in- en rondom Giethoorn. Heeft u nog meer suggesties, laat het ons even weten.