Giethoorn

Giethoorn 2Giethoorn

In het noordwesten van Overijssel, ook wel de kop van Overijssel vindt u het prachtige dorpje Giethoorn. Omgeven door een van Nederlands mooiste Nationale Parken vindt u Hollands eigen Venetië. De centrale ligging van de dorpskern maakt dat een verblijf hier prima kan dienen als startpunt van een meerdaags verblijf in de regio. Giethoorn heeft elk jaargetijde wel iets moois te bieden. U bent van harte welkom.

Giethoorn bezichtigen vanaf het water

Giethoorn wordt, zoals gezegd ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd. En net als in Venetië ziet u pas alle pracht van dit dorpje wanneer u een bootje huurt en vanaf de sloten en vaarten naar ons dorp kunt kijken. Kilometers lang schilderachtige rietgedekte boerderijen afgewisseld met vergezichten, wandelpaden en de talloze bruggetjes. De dorpskern is autovrij; u parkeert buiten het dorp. Onze internationale bijnaam is daarom ‘Village without Roads’.

Activiteiten in en rondom Giethoorn

Natuurlijk moet u met een fluisterboot Giethoorn en de naastgelegen natuurgebieden doorkruisen. Echter wanneer u een paar dagen langer blijft zijn er nog genoeg activiteiten die u in en rondom Giethoorn kunt ondernemen. Wat te denken van het lopen in een Aquabubble, fietsen langs de schitterend aangelegd fietspaden of nog avontuurlijker boogschieten als een echt moderne Robin Hood. Bent u niet zo avontuurlijk ingesteld dan kunt u natuurlijk ook een museum bezoeken, zoals Histo Mobil of De Oude Aarde. En niet te vergeten, in de winter kan er hier heel snel geschaatst worden omdat het water nergens diepe is dan 1 meter.

Langer verblijf in Giethoorn

Wanneer u heeft besloten om langer in Giethoorn te willen verblijven, dan kunt u gebruik maken alle hotelfaciliteiten die het dorpje u biedt of u huurt een vakantievilla aan het water. Bij de vakantievilla’s aan het water, ligt vaak een fluisterboot voor u klaar aan de steiger. Dit betekent dat u zich de gehele week, of zolang uw verblijf duurt, kunt verplaatsen met uw eigen fluisterboot.

Wilt u meer informatie over het huren van een fluisterboot, klik dan op onderstaande button. Varen met een fluisterboot in Giethoorn, geweldig!

button