Rondvaarten Giethoorn

Rondvaarten GiethoornRondvaarten Giethoorn

Bent u met een grotere groep? Of wilt u het liefst samen van Giethoorn genieten zonder u te moeten bekommeren over hoe en waar te varen? Dan is een rondvaart door Giethoorn en over de omliggende plassen een prima idee. U krijgt van onze schipper uitleg over het wel en wee van de vroegere bewoners van Giethoorn, het ontstaan van het Bovenwijde en de andere plassen.

Rondvaarten Giethoorn: in principe het hele jaar door

Zolang de vaarten en sloten niet bedekt zijn met een flinke laag ijs, kunnen onze ervaren schippers u een onvergetelijke rondvaart bezorgen. Al onze schippers zijn in het bezit van een vaarbewijs en zijn meertalig. De meesten spreken Engels, Duits, Frans en Spaans. O ja, en natuurlijk ook het plaatselijk dialect.

Alle rondvaartboten kunnen verwarmd worden en zijn voorzien van een zonnedak boven uw hoofd. Zo kunnen we koude en warmte trotseren. Tevens zijn de meeste boten voorzien van een lift voor het gemakkelijk instappen, speciaal voor ouderen en minder-validen. Ook rolstoelen, rollators, kinderwagens, buggy’s enz. kunnen gewoon mee aan boord.

Een rondvaart Giethoorn, een unieke belevenis

Giethoorn, het Venetië van het Noorden, verken je het beste vanaf het water. Kom je met twee of met een hele groep, stap dan aan boord van onze rondvaartboten. Rondvaarten Giethoorn zijn geweldig om mee te maken. Onze ervaren gidsen, die overigens meerdere talen vloeiend spreken, vertellen u alles over de geschiedenis van Giethoorn. En over de meer dan 50 monumentale panden die Giethoorn rijk is. Over de bewoners in vroeger tijden, over de vele bruggen die Giethoorn rijk is. En natuurlijk kunnen ze u alles vertellen over de natuur in de omgeving van Giethoorn. Van de eendenkooi langs de plassen ten noordwesten van Giethoorn tot de succesvolle terugkomst van de otter.

De natuur vanaf de rondvaartboot

Een unieke plek om te bezoeken is de Drostenkooi van kooiker Jan – Marc Schreurs. Van 1 mei tot 15 juli kunt u met de kooiker de eendenkooi bezoeken. Deze eendenkooi is al meer dan 100 jaar in het bezit van de Giethoornse familie Smit van het gelijknamige paviljoen. Het is een prachtige eendenkooi waar heden ten dage nog steeds eenden worden gevangen. De eendenkooi is een stelsel van nauwe slootjes, aan de kant begroeid met een haag of een kunstmatige omheining. De kooiker gebruikt kwaakeenden om de andere eenden te lokken. Aan het eind van de nauwe slootjes bevindt zich een fuik. U begrijpt dat rondom de kooi een soort stiltegebied ligt om de natuur te laten groeien zoals dit al eeuwen gebeurd. U gaat met een groep van minimaal 20 mensen, vergezeld van het kooikershondje natuurlijk, het gebied in. Informeer bij ons naar de tarieven en mogelijkheden om deze unieke ervaring mee te maken.

Wilt u meer weten over rondvaarten in Giethoorn, aarzel dan niet om geheel vrijblijvend informatie in te winnen. Klik op de knop hieronder.

button