Vaarroutes fluisterboten

Vaarroutes GiethoornGiethoorn ligt in de kop van Overijssel en is een van de meest betoverende plekjes in Nederland. Omgeven door schitterende waterplassen en kleine vaartjes, overblijfselen uit de tijd van de veenwinning, kunt u met een gehuurde fluisterboot hele dagen varen. De Wieden rondom Giethoorn zijn onlangs uitgeroepen tot een van Nederlands mooiste natuurgebieden. Mocht u ruim tijd hebben is het vooral ‘s-avonds een schitterend gezicht. Rimpelloos water, de zon die langzaam in het water zakt, rust, natuur …

Verschillende vaarroutes met de fluisterboot

Vaarroutekaart GiethoornWanneer u een fluisterboot bij ons huurt, krijgt u een uitgebreide vaarroute-kaart mee. Op deze kaart vindt u diverse routes met vaartijden die variëren van 2 tot 4 uur. Onderweg geniet u van mooie, veelal rietgedekte boerderijtjes en vaart u onder de bijna 200 bruggen door die Giethoorn rijk is. De verschillende vaarroutes voor de fluisterboten staan duidelijk aangegeven met kleuren. Enkele van deze vaarroutes leiden u ook over de Bovenwijde, een uitgestrekt meer met in het midden een eiland. Een schitterende plek om te picknicken, zwemmen (het water is op de meeste plaatsen niet dieper dan 1 meter) of gewoon te genieten van al het moois om u heen. Bedenk wel dat het weer ook kan omslaan, terugvaren kan dan iets langer duren.

Kleuren vaarroutes

De vaarroutes fluisterboten rond Giethoorn en de Wieden zijn aangegeven met kleuren, geel – groen en rood. Deze variëren in lengte en vaartijd. Alle routes laten u genieten van het schone Giethoorn. Afhankelijk van de tijd die u heeft kiest u een route. Vraag gerust aan de verhuurder van de fluisterboot waar u het beste naar toe kunt gaan, afhankelijk van uw specifieke wensen.

button