Fluisterboot, wat is dat?

Fluisterboot Giethoorn 2Wanneer we praten over een fluisterboot dan bedoelen we dat de boot wordt voortgedreven door een schroef met een elektromotor. Andere schepen of sloepen, hoe stil ook op bijvoorbeeld benzine of diesel vallen daarom niet onder het begrip fluisterboot. In natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld in Giethoorn worden alleen fluisterboten verhuurd. Behalve de eenvoudige bediening (je hebt geen vaarbewijs nodig), zijn ze zeer stil wanneer ze varen (fluister) en zijn ze zeer milieu- en onderhoudsvriendelijk. Het zijn niet alleen de boten van 4 tot 8 personen die verhuurd worden, ook zijn er grotere maten mogelijk, zelfs tot 75 personen.

Een fluisterboot huren

Heb je zelf zin om het water op te gaan en wil je eens kennismaken met een fluisterboot? Klik dan op de onderstaande knop en vraag vrijblijvend meer informatie aan. Onze partners zullen je graag van alle informatie voorzien. Zelf ontdekken hoe leuk het is op de vaarten en sloten te varen met een fluisterboot is natuurlijk geweldig. Er zijn ook mensen die een fluisterboot huren als zij wat te vieren hebben. Ze gaan dan met familieleden of met vrienden het water op. Er kan dan altijd een gids worden gehuurd en dan kun je de omgeving ontdekken. Er zijn dan ook veel mooie plaatsen waar je eens rond kunt kijken. Wat houd je nog tegen? Vul het informatieformulier in en kom naar het mooie Giethoorn.

Wat is een fluisterboot eigenlijk?

Wanneer je een fluisterboot huurt betekent dit dat u een boot met een elektrische motor huurt. Een fluisterboot is over het algemeen een klein bootje. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook grotere schepen met een elektrische motor, alleen vallen die niet onder de categorie fluisterboot. Het prettige van het huren van een fluisterboot is dat deze bootjes heel eenvoudig te bedienen zijn. U hoeft de, door accu’s aangedreven motor, alleen maar aan te zetten. Daarna de kracht van de motor instellen en u kunt varen. Natuurlijk ook wel sturen. U hoeft niet te tanken, de accu’s zorgen voor 4 tot soms wel 8 uur vaarplezier. De motor hoeft niet aangetrokken te worden en kan niet uitvallen. Ook maken fluisterboten nauwelijks lawaai en dit houdt de overlast beperkt voor de omwonenden. Een voordeel is dus dat fluisterboten zeer milieuvriendelijk zijn. Er is geen uitstoot van uitlaatgassen en de fluisterboot is dus een prima alternatief om de opwarming van de aarde tegen te gaan. U begrijpt dat de bewoners van Giethoorn horendol zouden worden wanneer er honderden bootjes met een benzinemotortje langs hun huis of tuin zouden varen op een zonnige dag. Nu is er niets aan de hand, u kunt rustig langs varen. Genieten van de veelal schitterend gerestaureerde monumentale panden.
Fluisterboten zijn overigens heel gemakkelijk in onderhoud. Dit is heel prettig voor onder andere de verhuurder. Zij hebben minder kosten voor onderhoud en hoeven de motoren nauwelijks te servicen. Af en toe een nieuwe accu-set en de boot kan weer het water in.

button